Období: rok 2012

Penzion Starý Dvůr

Pecolik.bloger.cz (») | 6. 11. 2012 | přečteno: 1530× | komentáře: 2, poslední: 23. 7. 2024
Na tuto návštěvu jsem se chystal dlouho, resp. teď jsem tu byl od dob změny poněkolikáté. Jezdím často okolo a mnohdy mé oči stanou na ceduli, která je hned u silnice. Už ta naznačuje, že se tu vaří opravdu z čerstvých surovin a nabídka se váže k tomu, co zrovna je k dispozici. Občas je to čerstvý losos (ochutnal jsem tu jak závitek z lososa se špenátem, který je i hezky zaranžovaný, tak i grilovaný steak z lososa s koprem), občas se objeví hovězí pupek, nyní dokonce svatomartinské speciality. Mimochodem hovězí pupek se slaninovými fazolkami tu řadím do nejvyšších pater kulinářského umění. Příští návštěvu se budu těšit zase pro změnu na nějaký ten vepřový steak či pizzu. číst dál

Český ráj to napohled

Pecolik.bloger.cz (») | 1. 10. 2012 | přečteno: 2672× | komentáře: 1, poslední: 28. 9. 2023
Přemýšleli jsme kam přesně vyrazíme během prodlouženého víkendu na konci září. Ve hře bylo Česko-Saské Švýcarsko (přece jen jsme ho nedodělali) anebo Český ráj. Probírali jsme naše plány s Křížůfkama, kteří měli zase plán zdolat Praděd. Nakonec z nich vypadlo, tak si půjčte náš starý byt v Mladé Boleslavi, do Českého ráje je to coby kamenem dohodil. No a bylo rozhodnuto. číst dál

Seznam plánovaných akcí 2012

Pecolik.bloger.cz (») | 20. 7. 2012 | přečteno: 2164× | komentáře: 1, poslední: 28. 2. 2016
(aktualizováno: 3.1.2013, 16:50) číst dál

Eduardova kápě

Pecolik.bloger.cz (») | 11. 6. 2012 | přečteno: 1650× | komentáře: 0
Páteční ráno jsme si s holkama zpestřili tím, že jsme si povídali o pořekadlech a pranostikách. A že bylo zrovna 8. Června a svátek slavil Medard, mohl jsem jim teorii doplnit i jednou známou pranostikou k tomuto dni. Holky nadšeně sledovaly a hned se vrhly k oknu a sledovaly stav počasí a jestli náhodou čtyřicetidenní déšť se zrovna nechystá. Počasí bylo sice zakaboněné, ale kapky naštěstí nepadaly. Odpoledne a hlavně večer to už tak růžové nebylo. Sotva jsme dorazili na pétanque turnaj, tak se spustil déšť. A pršelo a pršelo. I druhý den ráno pršelo a to už mi Nikolka hned šla hlásit: číst dál

Cesta napříč Itálií 2010

Pecolik.bloger.cz (») | 5. 6. 2012 | přečteno: 4700× | komentáře: 1, poslední: 29. 9. 2023
Itálie - kolébka kultury, vkusné módy, chutné kuchyně a dobrého vína. Většina Čechů zná především východní pobřeží, které však příliš krásy nenabízí. Měl jsem ho spojené s poměrně špinavým mořem (oproti Chorvatsku je tu mnohem méně živo), haldou komárů a každodenních kolon při cestách na místní lido pláže. Alespoň tak jsem si Itálii pamatoval ze svých asi 17 let starých vzpomínek. Ovšem lákal mě západ. Divoké pláže, atraktivní venkov a hlavně míň turistů. Proto jsme měli v plánu Itálii už několikrát, ale doposud jsme neměli pocit, že by holky zvládly cestování autem bez větších protestů (na letadlo zapomeňte, hlavní krásy jsou daleko od letištních ploch). Jak to dopadlo, se pokusím popsat. číst dál

Restaurace Betlém

Pecolik.bloger.cz (») | 5. 1. 2012 | přečteno: 1712× | komentáře: 0
Ku příležitosti narozenin mé drahé sestry jsme byli v předvánočním čase pozváni do Betléma. Tedy do restaurace Betlém v Brně v Černých Polích. V restauraci jsem pak byl svědkem jednoho z mých největších gastronomických zážitků. Přímo před námi nám majitel restaurace předvedl práci s čerstvým lososem - od vykoštění, přes stažení kůže až po krájení kousků masa na tatarák či carpaccio. Vše jsme měli s okamžitou ochutnávkou v dostatečném množství. Ochutnali jsme poctivý hovězí vývar vařený dva dny. Jako další chod jsme dostali na talíř steaky z lososa a z hovězího (s neuvěřitelnou omáčkou DEMI-GLACE) a pak, Ti, co ještě mohli si dali sladký dezert v podobě ananasu v karamelu. Vše fantasticky připravené, s dokonalou chutí, ještě umocněnou zážitky z přípravy. Pan majitel se nám věnoval celé 2 a půl hodiny, co jsme si tu debužírovali a přinášel další a další perličky z přípravy jídel či z rad, jak si ověřit kvalitu surovin. Jsem přesvědčen, že všichni, včetně dětí, jsme byli naprosto unešeni zážitkem tohoto typu a všem, kteří plánujete nějakou větší oslavu podobný typ pohoštění vřele doporučuji! číst dál