Období: leden 2012

Restaurace Betlém

Pecolik.bloger.cz (») | 5. 1. 2012 | přečteno: 1534× | komentáře: 0
Ku příležitosti narozenin mé drahé sestry jsme byli v předvánočním čase pozváni do Betléma. Tedy do restaurace Betlém v Brně v Černých Polích. V restauraci jsem pak byl svědkem jednoho z mých největších gastronomických zážitků. Přímo před námi nám majitel restaurace předvedl práci s čerstvým lososem - od vykoštění, přes stažení kůže až po krájení kousků masa na tatarák či carpaccio. Vše jsme měli s okamžitou ochutnávkou v dostatečném množství. Ochutnali jsme poctivý hovězí vývar vařený dva dny. Jako další chod jsme dostali na talíř steaky z lososa a z hovězího (s neuvěřitelnou omáčkou DEMI-GLACE) a pak, Ti, co ještě mohli si dali sladký dezert v podobě ananasu v karamelu. Vše fantasticky připravené, s dokonalou chutí, ještě umocněnou zážitky z přípravy. Pan majitel se nám věnoval celé 2 a půl hodiny, co jsme si tu debužírovali a přinášel další a další perličky z přípravy jídel či z rad, jak si ověřit kvalitu surovin. Jsem přesvědčen, že všichni, včetně dětí, jsme byli naprosto unešeni zážitkem tohoto typu a všem, kteří plánujete nějakou větší oslavu podobný typ pohoštění vřele doporučuji! číst dál