Penzion Starý Dvůr

Napsal Pecolik.bloger.cz (») 6. 11. 2012 v kategorii Restaurace, přečteno: 1531×

Na tuto návštěvu jsem se chystal dlouho, resp. teď jsem tu byl od dob změny poněkolikáté. Jezdím často okolo a mnohdy mé oči stanou na ceduli, která je hned u silnice. Už ta naznačuje, že se tu vaří opravdu z čerstvých surovin a nabídka se váže k tomu, co zrovna je k dispozici. Občas je to čerstvý losos (ochutnal jsem tu jak závitek z lososa se špenátem, který je i hezky zaranžovaný, tak i grilovaný steak z lososa s koprem), občas se objeví hovězí pupek, nyní dokonce svatomartinské speciality. Mimochodem hovězí pupek se slaninovými fazolkami tu řadím do nejvyšších pater kulinářského umění. Příští návštěvu se budu těšit zase pro změnu na nějaký ten vepřový steak či pizzu.

Ale měl bych to vzít od začátku. Restaurace bývá poměrně prázdná. Zatím se mi stalo jen jedou v pátek večer, že tu byly téměř všechny stoly plné. I zaparkovat se dá v pohodě. Prostředí bych řekl, že je stejné jako dříve, čili takové vcelku příjemné, vše ve dřevě, bez zbytečných serepetiček. Osvětlení je hodně tlumené, takže když jsme tu měli pracovní schůzku, tak jsem si připadal jak na rande. Ale dá se.

Pivo točí Černou Horu, která je fajn, ale neumí nealko (forman je fakt síla). Z nealka tu jede Kofola, takže není problém. Měli i dost slušnou nabídku vín, ale nešel jsem do detailu.

Ve všední dny zaujme denní nabídka s polévkou a hlavním jídlem za rozumných cca 85,- Kč, přičemž nejde o žádnou sekanou se salátem. Zpravidla jsou to těstoviny upravené na italský způsob či podobná jednoduchá, ale chutná jídla.

Jako předkrm jsou tu klasická carpaccia, hezky ozdobená hoblinkami parmezánu, mají tu i (nejspíš) domácí pečivo. Polévku jsem ochutnal cibulovou, která nebyla špatná. Hlavní chody jsou něco ve stylu České Itálie. Takže těstoviny, pizza, steaky, ryby, nechybí ani smažák. Vše, co jsem měl možnost ochutnat je pěkně připravené a také velmi chutné (moje žena míň solí, takže pro ni to bylo možná malilinko víc slané), doplněné o čerstvé bylinky, které jídlu dodají punc středomořské atmosféry.

Dezert jsem tu neměl, ale v létě nepohrdnu venku před hotelem prodávanou točenou zmrzlinou z Opočna. Na závěr doporučuji - mají tu výbornou kávu.

Celkově bych řekl, že je to velmi podobné jako můj nezapomenutelný Gourmet z Velké Losenice (prý je to stejná firma), čili chuťově jsem uspokojen, chybí mi maličkosti (čerstvé pečivo s bylinkovým máslem na začátku, které vždy příjemně naladilo a také bych řekl, že jsou o něco málo vyšší ceny).

Nicméně můžu jen doporučit: 90%

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad
Facebook MySpace Google Twitter Topčlánky.cz Linkuj.cz Jagg.cz Vybrali.sme.sk Del.icio.us

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Pecolik.bloger.cz | 13.11.2012 11:07
Hmm, tak na Svatomartinskou husu jsme se nedostali. Na tyto akce doporučuji rezervaci. Celá restaurace měla plno do cca 3-4 hod. odpoledne. Tak příště a pečlivěji.
draha z IP 82.144.159.*** | 23.7.2024 11:04
Poslední roky už jezdíme jenom na www.daen.cz/madarsko/balaton Balaton a nemůžeme si to teda ale skutečně vůbec vynachválit. Tam si člověk může vzít s sebou třeba i kola kromě plavek a dostat se na místa, která ani vloni v létě nestihl navštívit. Skutečně z toho mám velkou radost.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel tři a osm