Restaurace

Penzion Starý Dvůr

Pecolik.bloger.cz (») | 6. 11. 2012 | přečteno: 1530× | komentáře: 2, poslední: 23. 7. 2024
Na tuto návštěvu jsem se chystal dlouho, resp. teď jsem tu byl od dob změny poněkolikáté. Jezdím často okolo a mnohdy mé oči stanou na ceduli, která je hned u silnice. Už ta naznačuje, že se tu vaří opravdu z čerstvých surovin a nabídka se váže k tomu, co zrovna je k dispozici. Občas je to čerstvý losos (ochutnal jsem tu jak závitek z lososa se špenátem, který je i hezky zaranžovaný, tak i grilovaný steak z lososa s koprem), občas se objeví hovězí pupek, nyní dokonce svatomartinské speciality. Mimochodem hovězí pupek se slaninovými fazolkami tu řadím do nejvyšších pater kulinářského umění. Příští návštěvu se budu těšit zase pro změnu na nějaký ten vepřový steak či pizzu. číst dál

Restaurace Betlém

Pecolik.bloger.cz (») | 5. 1. 2012 | přečteno: 1712× | komentáře: 0
Ku příležitosti narozenin mé drahé sestry jsme byli v předvánočním čase pozváni do Betléma. Tedy do restaurace Betlém v Brně v Černých Polích. V restauraci jsem pak byl svědkem jednoho z mých největších gastronomických zážitků. Přímo před námi nám majitel restaurace předvedl práci s čerstvým lososem - od vykoštění, přes stažení kůže až po krájení kousků masa na tatarák či carpaccio. Vše jsme měli s okamžitou ochutnávkou v dostatečném množství. Ochutnali jsme poctivý hovězí vývar vařený dva dny. Jako další chod jsme dostali na talíř steaky z lososa a z hovězího (s neuvěřitelnou omáčkou DEMI-GLACE) a pak, Ti, co ještě mohli si dali sladký dezert v podobě ananasu v karamelu. Vše fantasticky připravené, s dokonalou chutí, ještě umocněnou zážitky z přípravy. Pan majitel se nám věnoval celé 2 a půl hodiny, co jsme si tu debužírovali a přinášel další a další perličky z přípravy jídel či z rad, jak si ověřit kvalitu surovin. Jsem přesvědčen, že všichni, včetně dětí, jsme byli naprosto unešeni zážitkem tohoto typu a všem, kteří plánujete nějakou větší oslavu podobný typ pohoštění vřele doporučuji! číst dál

Habermannova vila Bludov

Pecolik.bloger.cz (») | 3. 1. 2010 | přečteno: 1214× | komentáře: 2, poslední: 2. 1. 2012
Na cestě ze Silvestra v Jeseníkách jsme se stavili na oběd (již podruhé) v Habermannově vile. Restaurace s penzionem se nachází na kraji Bludova, v takové dvojité zatáčce za vlakovým přejezdem. Posledně jsme byli s jídlem spokojeni, tak jsme, tentokrát ve větším složení, chtěli prozkoumat, jestli po roce kvalita neupadla. Neupadla, možná naopak. Jídla velké porce, velký výběr, originální obloha a příjemná obsluha za slušné ceny, to opravdu člověka nejen zasytí, ale i potěší. číst dál

Radniční restaurace Žďár nad Sázavou

Pecolik.bloger.cz (») | 23. 9. 2009 | přečteno: 1184× | komentáře: 0
Radniční je ve Žďáře považováno za klasiku. Skvělý interiér posazený do prostor bývalého vězení pod radnicí a přímo na náměstí je vhodným místem, kam lze pozvat i někoho významějšího na služební oběd a vím, že ho tím rozhodně neurazím. číst dál

Restaurace Gurmet Velká Losenice

Pecolik.bloger.cz (») | 19. 8. 2008 | přečteno: 3031× | komentáře: 7, poslední: 24. 10. 2010
Tak tohle člověka opravdu překvapí. Ne příliš nápadná budova z vnějšku, vedle tenisové kurty, uvnitř kuželna a tak dobrá kuchyně... číst dál

Žižkova restaurace v Přibyslavi

Pecolik.bloger.cz (») | 21. 10. 2007 | přečteno: 1334× | komentáře: 1, poslední: 29. 10. 2009
V Přibyslavi není příliš míst, kde se dá obstojně najíst. U Kubínů, pak ještě jedna na náměstí, jejíž jméno mi vypadlo, ale ani jedna není příliš "repre" na lepší posezení s významnějšími lidmi. číst dál

Penzion Rytířsko

Pecolik.bloger.cz (») | 14. 9. 2007 | přečteno: 2038× | komentáře: 2, poslední: 29. 8. 2008
V tomto penzionu jsme byli teď na začátku září. Je velmi dobře postavený, asi 500m od exitu Velký Beranov směrem na Žďár nad Sázavou. číst dál