Ku příležitosti narozenin mé drahé sestry jsme byli v předvánočním čase pozváni do Betléma. Tedy do restaurace Betlém v Brně v Černých Polích. V restauraci jsem pak byl svědkem jednoho z mých největších gastronomických zážitků. Přímo před námi nám majitel restaurace předvedl práci s čerstvým lososem - od vykoštění, přes stažení kůže až po krájení kousků masa na tatarák či carpaccio. Vše jsme měli s okamžitou ochutnávkou v dostatečném množství. Ochutnali jsme poctivý hovězí vývar vařený dva dny. Jako další chod jsme dostali na talíř steaky z lososa a z hovězího (s neuvěřitelnou omáčkou DEMI-GLACE) a pak, Ti, co ještě mohli si dali sladký dezert v podobě ananasu v karamelu. Vše fantasticky připravené, s dokonalou chutí, ještě umocněnou zážitky z přípravy. Pan majitel se nám věnoval celé 2 a půl hodiny, co jsme si tu debužírovali a přinášel další a další perličky z přípravy jídel či z rad, jak si ověřit kvalitu surovin. Jsem přesvědčen, že všichni, včetně dětí, jsme byli naprosto unešeni zážitkem tohoto typu a všem, kteří plánujete nějakou větší oslavu podobný typ pohoštění vřele doporučuji!
Od majitele jsme se dozvěděli, že občas tu pečou třeba celou vepřovou či hovězí kýtu či párkrát tam měli dokonce i medvěda. Na zapití si můžete dát výborné pivo Bernard 13°. Restaurace vaří výhradně z čerstvých surovin a dle mého nemůžete být zklamáni. Cenově se pohybujeme ve výši řekněme dvojnásobné, než v těch nejběžnějších restauracích, ovšem je to naprosto vyvážené kvalitou. Majitel připravuje otevření další restaurace někde v centru u Vaňkovky. Už se těším.